BAĞDAT – Hediye paketi içinde gönderilen bomba patladı

10-09-2024
Rûdaw
Etiketler Bağdat Patlama Hediye paketi Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak’ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen patlamada iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı. Yetkililer patlamanın bir kişiye hediye kutusu gönderilerek gerçekleştirildiğini bildirdi. Güvenlik güçleri patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Bağdat operasyonları komutanı Walid al-Tamimi devlet medyasına (INA) yaptığı açıklamada, “Şula'nın Salamiyat bölgesindeki olay, bir hediye kutusunun içine yerleştirilen bir cihazın patlamasıyla meydana geldi. Bir askeri kontrol noktasının yakınında paketi almak için bekleyen vatandaşa bir teslimat hizmeti aracılığıyla gönderildi” dedi.

Tamimi, “Vatandaş hediye kutusunu aldığında içindeki cihaz patladı" dedi ve patlamanın teslimatı yapan motosiklet sürücüsü ile bir askerin ölümüne, askeri kontrol noktasındaki bir başka askerin ve hedef alınan kişinin yaralanmasına yol açtığını ekledi.

Tamimi olayın "suç" olduğunu ancak “terörizm”le bağlantısı olmadığını, sorunun kişisel husumetten kaynaklandığını belirtti.

Güvenlik güçleri olayla ilgili bir görev gücü oluşturarak soruşturma başlattı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani. / Foto: Rûdaw

Mesrur Barzani’den Irak heyetine: İstek varsa çözüm kolay

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi ekonomi kuruları arasında yapılan toplantıda, askıya alınmış tüm sorunların anayasaya saygı çerçevesinde çözülmesi gerektiğini açıkladı.