Nuceba Hareketi: ABD ile Türkiye bizim gözümüzde aynıdır

10-08-2021
Rûdaw
Etiketler Nuceba Hareketi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Şii milis grubu Nuceba Hareketi Sözcüsü El Şammari, “Irak topraklarının işgal edilmesi perspektifinde ABD ile Türkiye’yi aynı görüyoruz” dedi. 

Resmi Twitter hesabından açıklamaya yayımlayan Nuceba Hareket’ Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Nasır El Şammari, Irak halkı, parlamentosu ve hükümetinin bir an önce bu “işgale” son vermesi gerektiğini savundu.

Daha önce Irak’ta bulunan yabancı güçlerden ders alınması gerektiğini ifade eden Nasır El Şammari, “En alt seviye diplomasi dili içermeyen bu saldırı tehditlerinin hiç kıymeti olmadığını belirtmek isteriz. Zeki ve akıllı insanlar başkalarının hatasından ders alandır” diye ekledi.

İran’a yakınlığıyla bilinen Heşdi Şabi güçleri içinde yer alan Nuceba Hareketi’ daha önce de, Türkiye’nin Musul vilayetini “işgal” etmek gibi bir niyeti olduğu şeklinde açıklama yapmıştı.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Irak Savunma Bakanlığı'ndaki Haşdi Şabi Komutanı Abdurrahman Cezairi

Haşdi Şabi komutanı: ABD ve İsrail Irak'a saldıracak

İran destekli şii Haşdi Şabi örgütünün üst düzey komutanı, Irak'ın yakın zamanda İsrail ve ABD’nin saldırılarına maruz kalabileceğini öne sürerek, "Irak artık bölgedeki savaşın bir parçası" dedi.