Irak yarın 50 dereceyi görecek, 7 vilayette resmi tatil ilan edildi

Erbil (Rûdaw)  – Irak’ta yedi vilayette yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle yarın resmi tatil ilan edildi. Irak Meteoroloji ve Sismoloji Ajansı'na göre, ülkenin orta ve güney kesimlerinde sıcaklık 50 santigrat dereceye çıkacak.

Divaniye Valisi Abbas Zamli, 11 Temmuz perşembe gününü (yarın) resmi tatil ilan etti. Valilikten yapılan açıklamaya göre karar, artan sıcaklıklar dikkate alınarak Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani'nin onayı ile verildi.

Meysan Valisi Habib Fartousi de Divaniye ile aynı adımı atarak, yüksek sıcaklıklar nedeniyle devlet kurumlarının yarın tatil edilmesine karar verdi.

Bu arada Zikar, Müsenna, Vasit ve Ninova vilayetleri de aynı nedenle 11 Temmuz'da resmi tatil kararı aldı.

Basra Valisi de perşembe gününü resmi tatil ilan etme kararı almıştı.

Yeni bir sıcak hava dalgasının 11 Temmuz'da Irak'ı vurması, ülkenin orta ve güney kesimlerinde  sıcaklıkların 50 santigrat dereceye yükselmesi bekleniyor.

Irak Meteoroloji ve Sismoloji Ajansı sözcüsü Amir Jebri, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, "Perşembe günü orta ve güney illerde sıcaklık 50 santigrat derecenin üzerine çıkacak" dedi.

Amir Jebri'ye göre bu akşamdan itibaren sıcak hava dalgası yaşanacak ve bazı illerde sıcaklıklar 50 santigrat dereceye çıkacak.

Jebri, "Bu, bu yılki ikinci sıcak hava dalgası ve birkaç gün sürmesi bekleniyor. Bu nedenle vatandaşları doğrudan güneş ışığından kaçınmaları ve sıcak hava dalgası sırasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Yarın Babil, Vasit, Necef, Divaniye, Meysan, Nasıriye, Müsenna ve Basra illerinde sıcaklık 50 derece olacak.

Sıcaklık Kerbela, Bağdat ve Diyala'da 49 derece, Selahaddin ve Enbar'da ise 48 derece olacak.

Cuma günü Basra 51 santigrat derece ile Irak'taki en yüksek sıcaklığı kaydedecek. Meysan, Nasıriye ve Müsenna illerinde sıcaklık 50 santigrat derece olacak.