Kazımi Ankara’ya gidiyor: Gündemde Kürdistan’daki askeri operasyonlar da var

09-12-2020
Rûdaw
Etiketler Irak Mustafa Kazımi Türkiye Ankara Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin önümüzdeki günlerde Ankara’yı ziyaret edeceği öğrenildi. Kazımi’nin Ankara temasları esnasında güvenlik konusu ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

Rûdaw’a konuşan Fetih Koalisyonu Dışilişliler Komisyonu üyesi Muhtar Mahmud, Başbakan Mustafa Kazımi’nin önümüzdeki günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya gideceğini söyledi.

Muhtar Mahmud, “Kazımi Ankara ziyaretinde Türk yetkililerle iki ülke arasındaki önemli konuları görüşecek” dedi.

Basında yer alan haberlere göre Kazımi’ye ziyaretinde üst düzey bir heyet eşlik edecek.

Gündemde, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki operasyonları, su meselesi, karşılıklı ekonomik ilişkiler ve Türkiye ile Irak arasında açılması tartışılan yeni sınır kapısı gibi kritik konular var.

Yine Iraklı basın kaynakları, bu kez heyette askeri yetkililerin de yer alacağını, iki ülke arasında ortak askeri koordinasyon merkezi kurulması konusunun gündeme geleceğini aktardı.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Eylül ortalarında Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ı kabulü sırasında, Ankara’yı ziyaret için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davet mektubunu aldığını bildirmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli