Irak İslami Direniş: Golan'da İsrail mevzilerini vurduk

09-10-2024
Etiketler Golan Tepeleri İsrail Irak İslami Direniş Grubu İran Lübnan Lübnanlı askeri uzman
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kendilerini “Irak İslami Direniş” olarak isimlendiren İran’a yakın gruplar İsrail’in Golan Tepesi’ndeki ‘önemli mevzileri’ni vurduklarını ileri sürdü. Grubun İsrail’e doğrudan ikinci saldırısı.

Irak İslami Direniş grubu, bugün yaptığı açıklamada İsrail’in Golan Tepesi’ndeki ‘önemli mevzileri’ni vurduklarını iddia etti.

Açıklamada, "Irak'taki İslami Direniş tarafından çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillerin katledilmesine yanıt olarak, işgalciye karşı savunma yolunu sürdürerek ve halkımızın Filistin ve Gazze'deki zaferini sürdürerek Çarşamba günü işgal altındaki Golan'da önemli bir mevziiye ikinci kez saldırdık” denildi.

Irak'taki İslami Direniş açıklamasının devamında, "Düşman mevzilerine yönelik sürekli saldırılarımızı artıracağız" tehdidinde bulundu.

İslami Direniş: Şuana kadar 400 saldırı gerçekleştirdik

İslami Direniş bünyesinde yer alan Nuceba Hareketi Siyasi Komite Üyesi Haydar Lami, 2 gün önce Rûdaw’a yaptığı açıklamada İslami Direniş grubunun İsrail’e yönelik 400’den fazla dron ve füzeli saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi.

İsrail ise grubun şuana kadar 170 kez saldırı düzenlediğini ve saldırıların yüzde 70’inin Eylül ayında gerçekleştirildiğini açıkladı.

Nuceba Hareketi Siyasi Komite Üyesi Haydar Lami, "Nuceba Hareketi İslami Direniş’in ve İran ile İran yanlısı tüm silahlı grupları kapsayan direniş cephesinin bir parçasıdır" dedi.

İsrail, bir yıldır Hamas’a yönelik yürüttüğü savaşın yanı sıra geçtiğimiz ayın sonunda Lübnan’daki Hizbullah Hareketi’ni ve Irak’taki gruplara yönelik saldırılarını arttırdı. Geçtiğimiz Perşembe günü Irak İslami Direniş grubunun Suriye sınırındaki Golan Tepelerine yönelik dron saldırısında 2 israil askeri yaşamını yitirdi, 24 asker ise yaralandı.

İsrail geçtiğimiz Perşembe ve bugün gerçekleşen saldırılar sonrası Irak İslami Direniş’e nasıl yanıt vereceğini açıklamadı. Ancak Suriye’de ve Yemen’deki İran destekli grupları bombaladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli