Şii liderden ABD'ye tehdit: Filistin’e müdahale ederlerse hedef alırız

09-10-2023
Etiketler Hadi el-Amiri El Fetih Koalisyonu Irak İsrail Filistin Hamas ABD
A+ A-

Haber Merkezi - El Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri, "ABD Filistin'e müdahale ederse onları hedef almakta tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

Şii Koordinasyon Çerçevesi liderlerinden El Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri, Hamas’a destek açıklaması yaptı.

Iraklı aşiret büyüklerinden oluşan bir grupla yaptığı toplantıda konuşan Amiri, “Filistin'de elde edilen zafer hiçbir Arap ordusu tarafından kazanılmadı. Yeni Irak, Filistin davasının yanındadır ve desteğinden geri adım atmayacaktır” dedi.

Amiri, "Tüm Arap liderler Filistin davasını desteklemekten vazgeçti. Geriye İran İslam Cumhuriyeti ve direniş grupları kaldı. Bugün Filistin halkının iradesi galip gelmiştir. Filistin halkının düşman Siyonistlere karşı büyük bir zafer kazandığını söylemekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’ye de set bir dille tehditte bulunan Hadi el-Amiri, "ABD, Filistin'e müdahale ederse onları da hedef almaktan çekinmeyiz. Filistin halkı mazlum bir halktır ve Filistin davasına destek verme konusundaki tutumumuz nettir” diye konuştu.

Hamas ile İsrail arasındaki savaş üçüncü gününe girdi. İsrail'in kontrolündeki bölgelerde Filistinli militanlarla İsrail askerleri arasındaki çatışmalar gece boyunca devam etti. İsrail savaş uçakları Gazze'ye yönelik bombardımanlarını yoğunlaştırdı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 560 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 900 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail basınında da Gazze'den düzenlenen saldırılarda 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 400 kişinin yaralandığı belirtildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli