Irak Divaniye'deki bir hastanede yangın: 4 bebek yaşamını yitirdi

09-01-2024
Etiketler Yangın Divaniye Doğum Hastanesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak’ın Divaniye kentinde bir doğum hastanesinde çıkan yangında 4 bebek yaşamını yitirdi, 150 bebek ile 190 refakatçi ise kurtarıldı. Yangında 36 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak’ın Divaniye Vilayetindeki bir doğum hastanesinde dün akşam saatlerinde büyük bir yangın çıktı. Yangında 4 bebek dumanda boğularak can verirken 36 kişi de yaralandı.

Irak Sivil Savunma yangının hastane atıklarının yakılması sonucu çıktığını yangının yayılmasının hastanede yangın söndürme isteminin yeterli düzeyde olmamasından kaynakladığını açıkladı.

Irak Kızılayı’ndan yapılan açıklamada ise hastaneden 150 çocuk ile 190’dan fazla refakatçinin tahliye edildiği kaydedildi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ise Sağlık Bakanı el-Hesnavi ile Divaniye Valisi Meysem Abdulilah el-Şehet ile telefon görüşmesi yaptı. Sudani, hastane yangınında ihmali olan yetkililerin görevden alınmalarını ve tadilat işlerini yapan şirketin soruşturulmasını istedi.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Divaniye Vali Yardımcısı Fares Wanas Hamzawi, vilayetteki kadın doğum ve çocuk hastanesi müdürünün istifa ettiğini ve soruşturma komitesinin hastanenin yakılmasıyla ilgili sonuçları üç gün içinde açıklamasının beklendiğini söyledi.

Vali Yardımcısı soruşturmada çıkacak sonuca göre yangında ihmali bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını sözlerine ekledi.

 Fares Wanas Hamzawi yangında 4 bebeğin hayatını kaybettiğini, yangından etkilenen 13 bebeğin ise tedavisinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.