700 kişi Hol Kampı’ndan Irak’a geri gönderilecek

14 saat önce
Rûdaw
Etiketler Hol Kampı Irak IŞİD Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı Hasaka Suriye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, Haseke’deki Hol Kampı’nda kalan 700 Irak vatandaşının geri getirileceğini açıkladı.

Rûdaw'a konuşan Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı sözcüsü Ali Abbas, “Önümüzdeki iki gün içeresinde yaklaşık 700 Iraklının El Hol kampından geri gönderilmesi bekleniyor” dedi.

Ali Abbas, Hol Kampı’nda hala yaklaşık 18 bin Iraklının bulunduğunu ve şu ana kadar yaklaşık 10 bin kişinin geri gönderildiğini açıkladı.

El Hol Kampı’nda 50 binden fazla kişi bulunuyor

El Hol Kampı’nda Iraklılar nüfusun yarısından fazlasını oluşturuyor. Kampta IŞİD’lilerin eşleri ve çocuklarından oluşan 50 binden fazla kişi bulunuyor.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı Bakanı İvan Fayık geçen aralık ayında gazetecilere verdiği demeçte, "(Hol Kampı’ndan alınanlar) güvenlik kontrollerinin ardından rehabilitasyon ve topluma kazandırılmaları için Musul'daki El-Jada Kampı’na gönderilecekler. Daha sonra da memleketlerine geri alınacaklar" demişti.

Bakan İvan Fayık, geri alımların "IŞİD ile hiçbir bağlantısı olmayan" kadın ve çocukları kapsayacağını söyledi.   

Hol Kampı’ndaki kişilerin ülkelerine geri gönderilmesi 2024 yılı boyunca devam edecek. IŞİD mensuplarının ailelerinin yaşadığı Hol Kampı, Rojava’nın Haseke kentinde bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli