Şengal Kuvvetleri Komutanı hakkında gözaltı kararı

6 saat önce
Rûdaw
Etiketler Şengal Kuvvetleri komutanı Kasım Şeso Gözaltı Irak Musul
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Şengal Kuvvetleri komutanı Kasım Şeso hakkında gözaltı kararı verildi.

Kasım Şeso “İslam Peygamberine hakaret” etmekle suçlanıyor.

Daha önce yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Kasım Şeso hakkında Musul Soruşturma Mahkemesi tarafından bugün gözaltı kararı verildi.

Yargıç Yasin Mihemed Fathi, Kasım Şeso hakkında çıkarılan gözaltı emrini imzaladı.

Rûdaw’a konuşan Kasım Şeşo’nun yeğeni Haydar Şeşo, amcasının ‘İslam Peygamberi’ hakkındaki sözlerinin yanlış yorumlandığını söyledi.

Haydar Şeşo, “Bu konudaki açıklamalarımıza rağmen olay büyütülüyor ve karıştırılıyor. IŞİD yancıları bu olan bitenlerden faydalanıyor” dedi.

Bu tepkilerin devam etmesi durumunda onların da tavır alacaklarını ifade eden Şeşo, “Bugün bize karşı çıkanlar milletimize karşı yapılan ihlallere ve işlenen suçlara karşı zamanında ses çıkarmayanlardır" diye konuştu.

Öte yandan bugün Ezidi Kürtlerin Ruhani lideri Baba Şeyh liderliğinde bir heyet, Kürdistan İslam Dini Alimler Birliği'ni ziyaret ederek, Kasım Şeşo’nun bir demecinden dolayı toplumda yarattığı infiali dindirmek için birlikte yaşama ve dinler arası saygıya vurgusu yapıldı.

Ziyaretin ardından Kürdistan İslam Dini Alimler Birliği Başkanı Abdullah Waisi düzenlediği basın toplantısında, "Birlikte yaşama zarar verecek özellikle de kutsal İslam dinini hedef alacak her adımı biz çözmeye çalışacağız ve bunun bir daha olmasını önlemek için adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

İslam Dini Alimler Birliği’nden paylaşılan bildiride ise IŞİD’in Ezidi Kürtlere yönelik ‘terör eylemlerinin’ İslam dini ile bağdaşmadığına vurgu yapıldı.

Bildiride, IŞİD’in işlediği suçlar yüzünden İslam dinine saldırı yapılmaması hatırlatıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli