Sadr Hareketi: Kürtler olmadan hükümet kurulamaz

08-08-2018
Rûdaw
Etiketler Mukteda es-Sadr Kürtler Irak hükümeti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Liderliğini Şii Mukteda es- Sadr’ın yaptığı Sadr Hareketi Sözcüsü Selah Ubeydi, “Kürtler Irak’ın önemli bir bileşenidir. Kürtler olmadan Irak’ta hiçbir hükümet kurulamaz” dedi.

 

Rûdaw TV haber bültenine katılana Selah Ubeydi, yeni Irak hükümetini kurma çalışmalarını değerlendirdi.

 

Ubeydi, Şiilerin iki bloka ayrıldığını belirterek, bunun hükümetin kurulmasının önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

 

Seçim sonuçlarının ilan edilmemesinden dolayı en büyük fraksiyonun kurulamadığını belirten Ubeydi, sözlerine şunları ekledi:

 

“Seçim sonuçları ilan edildiği taktirde hiç kimsenin beklemediği büyük bir fraksiyon oluşturulacak. Çünkü üç aydır devam eden görüşmelerde tarafların üzerinde anlaşacağı ortak anlayış belli oldu.

 

Sairun Koalisyonu, Hikme Koalisyonu ve İyad Allavi anlaşmaya vardı. Sonuçta büyük bir koalisyonda kurulabilir.”

 

Ubeydi, Kürtlerin Irak’ın önemli bir bileşeni olduğunu belirterek, Kürtlerin katılımı olmadan yeni bir hükümetin kurulmasının mümkün olmadığını ifade etti.

 

Mukteda es-Sadr’ın Kürtlerin rolünün farkında olduğunu kaydeden Ubeydi, Sadr’ın seçimlerin ardından ilk görüşmeyi Kürtlerle gerçekleştirdiğini vurguladı.

 

Ubeydi ayrıca, Irak’taki bütün siyasi tarafların Kürtlerin hükümette güçlü bir şekilde yer alması konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli