Bağdat’ta sıradışı bir lokanta!

08-05-2017
Rûdaw
Etiketler Irak Bağdat Ebu Macid Otobüs lokanta
A+ A-

Haber Merkezi - Irak'ın başkenti Bağdat'ta Ebu Macid adlı bir esnaf, eski model otobüsü lokantaya dönüştürerek halka yemek hizmeti sunuyor.

 

Bağdat'ın merkezi Karrada bölgesinde yol kenarına park edilen ve "Muhenned Yiyecek" adı verilen seyyar lokantada her gün akşam 19.00'dan sonra gecenin geç saatlerine kadar Bağdatlı ve kent dışından gelen müşteriler ağırlanıyor.

 

Seyyar lokantada daha fazla müşteri ağırlamak için otobüsün üstüne ek kat yaptıran Ebu Macid, "Lokanta için kiralayabilecek uygun yer bulamadım. Otobüsün 5 yıl boyunca atıl şekilde terkedildiğini görünce sahibinden satın alıp buraya getirdim" dedi.



Ebu Macid, "Giriş katta aile, üst katta da gençleri ağırlıyoruz. Gençler üst kata yaptırdığımız merdivenle çıkıyor. Aileler olmadığı zaman gençler giriş katı kullanabiliyor. Otobüsün içerisinde klima ve ışıklandırma sistemi de bulunuyor. Otobüsün içerisinde ayrıca 9 güvenlik kamerası da var" diye konuştu.

 

Ebu Macid, "Vatandaşlar bunu ilk başlarda garipsese de sonradan büyük rağbet gördü" diyerek söz konusu seyyar lokantanın ülkede benzerinin olmadığını ileri sürdü.

 



Bağdatlılar tarafından ilgi gören otobüs lokantada, müşterilerine zengin menü çeşidiyle hizmet veriyor. (Kaynak: AA)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli