Irak, El-Hol Kampı’ndan 150 ile 160 aileyi daha alacak

07-09-2024
Etiketler El Hol Kampı Rojava Irak IŞİD aileleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, Rojava’nın Haseke kentinde bulunan El-Hol Kampı’nda hala 18 bin IŞİD irtibatlı Iraklı vatandaşının bulunduğunu ve yaklaşık 150 ile 160 ailenin geri getirilmesinin planlandığını açıkladı.

Rûdaw’a konuşan Bakanlık Sözcüsü Ali Abbas, “El-Hol Kampı’nda hala yaklaşık 18 bin Iraklı bulunuyor, şu ana kadar yaklaşık 4 bin 500 ila 5 bin aile geri gönderildi” dedi.

Kampta kalan 150 ile 160 ailenin ülkelerine geri gönderilmesi kararı alındığını aktaran Ali Abbas, geri dönüşler için tüm hazırlıkların yapıldığını, ancak dönüş tarihlerinin henüz bilinmediğini söyledi.   

El Hol Kampı’nda 50 binden fazla kişi bulunuyor

El-Hol Kampı’nda Iraklılar nüfusun yarısından fazlasını oluşturuyor. Kampta IŞİD’lilerin eşleri ve çocuklarından oluşan 50 binden fazla kişi bulunuyor.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı Bakanı İvan Fayık geçen aralık ayında gazetecilere verdiği demeçte, "(El Hol Kampı’ndan alınanlar) güvenlik kontrollerinin ardından rehabilitasyon ve topluma kazandırılmaları için Ninova'daki El-Jada Kampı’na gönderilecekler. Daha sonra da memleketlerine geri alınacaklar" demişti.

El Hol Kampı’ndaki kişilerin ülkelerine geri gönderilmesi 2024 yılı boyunca devam edecek.

Bakan İvan Fayık, geri alımların "IŞİD ile hiçbir bağlantısı olmayan" kadın ve çocukları kapsayacağını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli