Yolsuzlukla Mücadele – 8 kişiye uzaklaştırma

07-06-2016
Rûdaw
Etiketler Haydar Abadi Irak Yolsuzluk
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Irak Başbakanı Haydar Abadi, yolsuzlukla mücadele kapsamında 8 yetkiliyi görevinden uzaklaştırdı.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Temiz Eller Komisyonu Sözcüsü Adil Nuri, Başbakan Abadi’nin bazı kararlar çıkarttığını söyledi.

 

Adil Nuri, “Irak İstihbarat Müdürü ve Irak Medya Grubu Genel Müdürü, Irak Merkez Bankası’na bağlı Rafidey Bankası ile Reşid Bankası’nın konut, sanayi ve ticaret bölüm müdürlerinin görevlerinden alınması kararını verdi” dedi.

 

2 yıldır sözkonusu kişiler hakkında yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle, inceleme yapıldığını ifade eden Adil Nuri, “Bugün de bu kişiler görevlerinden uzaklaştırıldı. Yerlerine yeni atamalar olacak” dedi.

 

Görevden alınan kişiler hakkında yasal sürecin başlatılacağı ve haklarında yurtdışına çıkış yasağı kararı alınacağı belirtildi.

 

Irak Başbakanı Haydar Abadi, 9 Ağustos 2015’te cumhurbaşkanı ve başbakan yardımcılarının görevlerine son vermişti.

 

Abadi’nin görevden aldığı isimler arasında eski başbakan ve cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri Maliki, eski Irak Parlamento Başkanı Usame Nuceyfi, İyad Allavi, Salih Mutlak, Baha Araci ve Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Siyasi Büro üyesi Roj Nuri Şaveys yer alıyordu.

 

Abadi, ayrıca ülkede geçmiş ve halihazırdaki “yolsuzluk” dosyalarının derhal açılması talimatını vererek, bunların incelenmesi için uzman hakimlerden oluşan bir komite oluşturulmasını istemişti.

 

Ancak şimdiye kadar hazırlanan yolsuzluk dosyaları hayata geçirilmedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli