Papa, Musul'da IŞİD kurbanları için ayin düzenledi

Haber Merkezi - Katoliklerin Ruhani lideri Papa Franciscus, Musul kentinde IŞİD’in saldırıları nedeniyle zarar gören Musullular için ayin düzenledi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretleri kapsamında bugün başkent Erbil'i gelen Papa, daha sonra Musul ve ardından da Hristiyan nüfusun çoğunlukta bulunduğu Karakuş bölgesini ziyaret etti.

2014'te yıkılan Tahira el Kübra Kilisesi'nde IŞİD saldırılarında hayatını kaybedenler için dua etti.

Düşmanlık ve savaşın kurbanı olan herkes için dua ettiklerini kaydeden Papa, "Medeniyetin beşiği olan ülkenin maruz kaldığı fırtına, Hristiyan ve Müslümanların ibadet yerlerinin yıkılmasına yol açtı. İnsanlar yerinden edilip öldürüldü. Bugün biliyoruz ki; barış savaştan daha güçlüdür" diye konuştu.

"(Allah) O'nun adına savaş ilan etmek yanlıştır. Eğer Allah, Aşk Allah'ı ise kardeşlerimizden nefret etmemiz doğru değildir." diyen Papa, Hristiyanların Irak'tan ve Ortadoğu'dan göçünün sadece ilgili bireylere ve topluluklara değil, aynı zamanda geride bıraktıkları topluma da hesaplanamaz bir zarar verdiğini söyledi.

Musul'dan sonra Erbil'e dönen Papa, saat 16:00 başkenteki Franso Hariri Stadyumu'nda yaklaşık 10 bin kişinin katılı öngörülen büyük ayini gerçekleştirecek.