YENİLENİYOR - ABD askeri üssüne art arda füzeli saldırı

Haber Merkezi – İran Devrim Muhafızları Ordusu, Erbil ve Enbar’da ABD askerlerinin konuşlu olduğu üslere balistik füzeyle saldırı düzenledi. Pentagon ve Devrim Muhafızları Ordusu saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Başkent Erbil’deki Uluslararası Havalimanı yakınlarında ve Irak’ın Enbar vilayetinde bulunan ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne balistik füzeli saldırı düzenlendi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu da, Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurdu.

İran medyası, ABD'nin Irak'taki üssüne yönelik "ikinci dalga" füze saldırısının başladığını duyurdu.

Pentagon’dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’ın ABD askerlerinin konuşlandığı Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

İran Devrim Muhafızlarından açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle gerçekleştirilen saldırıya ABD'nin yanıt vermesi halinde, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini açıkladı.

 “İntikamın en şiddetli şeklini başlattık ve onlarca balistik füzeyi Ayn Esed askeri üssüne gönderdik” ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

 “Bugün sabaha karşı tacizci Amerika’nın mazlum komutan Kasım Süleymani’ye karşı düzenlediği teröristçe saldırıya kahraman hava kuvvetlerimiz başarılı bir operasyonda onlarca balistik füzeyi terörist ABD’nin askeri üssüne gönderilerek yerle bir edildi. Operasyonun ayrıntılarını daha sonra paylaşacağız.”

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı da saldırıyla ilgili görüntüleri paylaştı.

ABD’li yetkili doğruladı

Abc News’e konuşan Amerikalı bir yetkili de saldırıyı doğruladı.

ABD'li askeri yetkililer, yalnızca Ayn el-Esad'ın değil, Irak topraklarındaki tüm Amerikan üslerinin ateş altında olduğu bilgisini verdi.

Sky News kanalına konuşan bir kaynak, saldırıda 9 füzenin kullanıldığı bilgisini verdi.

Irak güvenlik kaynakları Enbar eyaletindeki Ayn el-Esed hava üssüne yapılan füze saldırısını doğruladı.