Anti - Terör Güçleri: 2 köy daha kurtarıldı

07-01-2017
Rûdaw
Irak güçleri
Irak güçleri
Etiketler Musul_Savaşı IŞİD Irak Anti - Terör Güçleri
A+ A-

Musul (Rûdaw) - Irak Anti – Terör Güçleri, Musul kavşağındaki Dört Köprü, Selam ve Şifa hastaneleri, Sağlık Koleji ile Xufran ve Rifaki köyleriin kurtarıldığını duyurdu.

 

Irak Anti - Terör Güçleri Komutanı Abdulemir Yarella tarafından bugün yapılan açıklamada, Musul’u Kurtarma Operasyonu ikinci aşaması kapsamında kentin doğusunda IŞİD’le girilen şiddetli çatışmalar sonucundan, güvenlik güçleri birinci ve ikinci doktorlar mahallelerinde kontrolü sağladığını açıkladı.

 

Abdulemir Yarella, Musul kavşağındaki Dört Köprüsü’nün kontrolün sağlandığını belirterek, “Bugün öğleden önce de Selam, Şifa, Sağlık Koleji ile Xufran ve Rifaki köyleri de kurtarıldı” dedi.

 

Açıklamada ayrıca, güçlerinin öncelikle komutanlık, karar merkezi ve IŞİD’e ait 2 hapishanenin kontrolü sağladığı belirtildi.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Altın Kuvvetleri Komutanı Fazıl Berwari ise, operasyon planlarının IŞİD’i çökertmeye yönelik olduğunu ifade etti.

 

2500-2600 IŞİD’li öldü

 

Fazıl Berwari, güçlerinin Dicle Nehri’ne kaç günde ulaşacaklarına dair tam olarak bir tarih söyleyemeyeceğini sonuçta bir savaşın içinde olduklarını dile getirdi.

 

 

“Bölgedeki kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, IŞİD’e büyük darbeler vurduğumuzu biliyoruz” diyen Fazıl Berwari, “Tam olarak elimizde bir sayı bulunmamakla beraber, 2 bin 500 -2 bin 600 arasında IŞİD’linin öldüğünü söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

 

29 Aralık’ta başlanan Musul'u Kurtarma Operasyonu ikinci aşamasından beri Sade, Twile ve Ergobbazı köyleri dahil bazı köyler kurtarıldı.

 

 

Iraklı güçler, operasyonda şimdiye kadar Musul'un doğu yakasında en az 46 mahallede denetimi sağladı.

 






Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli