İslami Direniş grubundan ABD'nin Ayn el-Esad üssüne İHA'lı saldırı

06-12-2023
Etiketler ABD Ayn el-Esad Askeri Üssü İHA Saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD’nin Enbar vilayetindeki Ayn el-Esad Hava Üssü bir kez daha  “Irak İslami Direniş" grubunun İHA’lı saldırısının hedefi oldu.

İran destekli “Irak İslami Direniş Grupları”ndan yapılan açıklamada, ABD’nin Ayn el-Esad Hava Üssüne bomba yüklü insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlendiği duyuruldu.

Ayn el-Esad Hava Üssü Irak’ın batısındaki Enbar vilayetinde yer alıyor.

“Irak İslami Direniş Grupları” Ayn el-Esad Üssünün, geçtiğimiz günlerde ABD’nin milis güçlerine yönelik hava saldırısı ile Gazze’deki saldırılara misille olarak gerçekleştiği belirtildi.

Saldırı ABD ordusu ve hükümeti tarafından henüz doğrulanmadı. 

Kerkük'te Şii milislerin konvoyu bombalanmıştı

03 Aralık pazar günü Kerkük'ün Dubız ilçesinde Haşdi Şabi'ye ait bir konvoy İHA’larca  bombalandı. İslami Direniş Grubu saldırıda, beş savaşçılarının öldürüldüğünü açıkladı ve ABD güçlerine saldırı tehdidinde bulundu. 

ABD’den yapılan açıklamada güçlerine yönelik saldırı hazırlığında olan bir konvoyun bombalandığı kaydedildi. CENTCOM söz konusu bombalama öncesi Irak güvenlik güçlerinin bilgilendirildiğini ve bombalamanın meşru müdafaa çerçevesinde gerçekleştiğimi kaydetti.

ABD'den peş peşe açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise Irak hükümetinden sözünde durması ve  İran yanlısı militanlara karşı harekete geçmesini beklediklerini söyledi.

Öte yandan ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, sosyal paylaşım sitesi X'te yaptığı açıklamada, ABD kuvvetlerinin bir dizi Irak milis gücüne yönelik bombardımanına ilişkin açıklama yaptı.

Romanowski, açıklamasında "Detaylar önemli. ABD güçleri ve uluslararası koalisyonun Irak üslerine yönelik saldırılarından sorumlu milislere karşı kendimizi savunmak için askeri önlemler alınmasına ilişkin bu açıklamamızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) dün yaptığı açıklamada 3 Aralık’ta Rojava’nın Rimelan bölgesindesi askeri üslerine Irak topraklarından füzeli saldırı gerçekleştiğini duyurdu. Saldırıda herhangi bir can kaybı ve maddi hasar yaşanmadığı belirtilen açıklamada, Irak güçlerinin uyarıldığı ve saldırı yeri hakkında bilgi paylaşımı yapıldığı belirtildi. Uyarı ardından Irak güvenlik güçlerinin füze fırlatma rampasının olduğu bir kamyona el koyduğu kaydedildi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.