Irak'ta yasaklanan Tevgera Azadi: PKK ile bağlantımız yok!

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi), Irak Yüksek Yargı Konseyi’nin partilerini kapatma kararını ve kendilerine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.   

Irak Yüksek Yargı Konseyi, PKK ile bağlantısı oldukları gerekçesiyle Ezidi Demokratik Özgürlük Partisi, Demokratik El-Nehza Cephesi ve Kürdistan Özgür Toplum Partisi'nin kapatılmasına karar verdi.

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi Eş Başkanı Tara Hüseyin, bugün Süleymaniye'de düzenlediği basın açıklamasında, partilerinin kapatma kararını dün gece yarısı sosyal medyada gördüğünü belirterek, "Partimize karşı kendimizi savunmak amacıyla açılan bir dava olduğu konusunda kesinlikle bize önceden bilgi verilmedi” dedi.

“Tüm suçlamaları reddediyoruz”

Siyasi parti olarak şu ana kadar herhangi bir hukuk ihlali yapmadıklarını, üyelerine yöneltilen bir suçlama bulunmadığını açıklayan Tara Hüseyin, “Bize yöneltilen tüm suçlamaları reddediyoruz. Karar hukuka aykırıdır ve buna dair delillerimiz de mevcuttur” ifadelerini kullandı.

Tara Hüseyin, Irak dışından veya diğer siyasi güçlerden para almadıklarını söyledi.

Açıklamada  "Biz Türkiye'nin Irak'ın egemenliğine yönelik ihlallerine karşı tavır aldık, bundan gurur duyuyoruz ve pişmanlığımız yok” diyen Tara Hüseyin partisinin sivil bir güç olduğunu ve işlerinin hukuka uygun olarak yaptıklarını belirtti.

“Dışarıdan müdahale var”

Tara Hüseyin partisinin Irak Yüksek Yargı Konseyi tarafında kapatılma kararı verilmesine ilişkin "Mahkemelere yanlış bilgi gönderildi ve dışarıdan müdahale var. Eğer imkân olursa kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyeceğiz” dedi.

PKK’ye bağlı olmadıklarını söyleyen Kürdistan Özgür Toplum Hareketi Eş Başkanı, "Ne PKK ne de başka bir güç bizi yönlendiriyor, biz tamamen bağımsızız” ifadelerini kulandı.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el-Araci'nin talebi üzerine Yargı Konseyi, Ezidi Demokratik Özgürlük Partisi, Demokratik El-Nehza Cephesi ve Kürdistan Özgür Toplum Partisi'nin kapatılmasına karar vermişti.