ABD'nin Ayn el-Esad hava üssüne saldırıyı adı daha önce hiç duyulmamış bir grup üstlendi

5 saat önce
Etiketler Ayn el-Esad Askeri Üssü Irak ABD İran destekli gruplar
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD’nin Ayn el Esad askeri üssüne düzenlenen saldırıyı Irak’ta ‘İslami Direniş’ olarak kendini ilan eden grubun bir parçası olduğunu iddia eden yeni bir silahlı grup üstlendi.

Enbar vilayetinin Bağdadi kasabası yakınlarındaki Ayn el Esad askeri hava üssüne düzenlenen saldırıyı, kendisini "Irak'taki İslami Direniş"in bir parçası olarak tanımlayan ismi daha önce hiç duyulmamış kendilerini Sawriyun (Devrimciler) olarak adlandıran bir grup üstlendi.

Grup tarafından yapılan açıklamada dün gece ve bu sabah erken saatlerde iki insansız hava aracı ve füze ile üsse  saldırı düzenlendiği ileri sürüldü.

Açıklamanın devamında, "Pazartesi gecesi ABD işgali altındaki Ayn el-Esad üssünün bir dizi füze ve insansız hava aracıyla hedef alındığını duyuruyoruz. Son ABD birlikleri sevgili vatanımız Irak'ın topraklarından ayrılana kadar saldırılarımızın devam edeceğini vurguluyoruz" dedi.

Saldırıda tam olarak kaç ABD askerinin yaralandığı bilinmiyor ancak ABD'li bir yetkilinin Reuters'e verdiği bilgiye göre; yaralanan en az yedi asker ve sivilin olduğunu söyledi.

Saldırı, İran ve Lübnan Hizbullahı'nın, Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniye ve Hizbullah'ın askeri komutanı Fuad Şükr'ün öldürülmesinin intikamını almak için İsrail'e saldırı tehdidinde bulunduğu ve Orta Doğu'daki gerilimin tırmandığı bir döneme denk geldi.

Gazze savaşının ilk aylarından itibaren Irak’ta İran destekli grupların oluşturduğu kendilerini "Irak'taki İslami Direniş" olarak adlandıran oluşum, geçen yılın Ekim ayından bu yılın Ocak ayına kadar Irak, Kürdistan Bölgesi, Suriye ve Rojava'daki ABD kuvvetlerine yönelik düzinelerce füze ve insansız hava aracı saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Washington Enstitüsü'ne göre dünkü Ayn el Esad üssüne düzenlenen saldırı, Gazze savaşının başlangıcından bu yana bölgedeki ABD ve müttefik güçlerine yönelik 189'uncu saldırıydı.

ABD ordusu güçlerine yönelik saldırılara karşılık defalarca İran destekli silahlı grupların Irak ve Suriye'deki üslerini hedef aldı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli