Irak’tan İsrail'in Gazze saldırısına sert tepki

06-05-2019
Rûdaw
Etiketler Irak Gazze İsrail
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları kınayarak, Arap Birliği ile İslam İşbirliği Teşkilatından (İİT) olağanüstü oturum düzenlenmesi ve İsrail saldırılarını "suç" sayan kararlar çıkarılması çağrısında bulundu.

 

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, "Irak olarak, Gazze'de çok sayıda kişinin şehit edilmesi ve alt yapının yıkılmasına neden olan siyonist saldırıları kınıyoruz" denildi.

 

Filistin halkına yönelik artan baskılara karşı Birleşmiş Milletler'i (BM) olağanüstü toplantıya çağrılan açıklamada, Arap Birliği ile İİT'den de konuyla ilgili olağanüstü oturum düzenlenmesi ve İsrail saldırılarını "suç" sayan kararlar çıkarılması istendi.

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

"Irak olarak Filistin halkına olan desteğimizi, meşru haklarına kavuşması ve işgalin son bulması gerektiğini vurguluyoruz. Gazze'deki çileli halkımızın ciddi şekilde yanında durduğumuzu ve her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu duyuruyoruz."

 

İsrail ordusu, Filistinli gruplarca atılan roketlere karşılık, 2 gündür abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılar düzenliyor.

 

Hamas Hareketi'ne bağlı el-Aksa televizyonu bugün, Filistinli gruplar ile İsrail arasında ateşkes anlaşmasına varıldığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli