Şii din adamları Papa Francesco'un Necef ziyaretine olumlu bakıyor

06-03-2021
Rûdaw
Etiketler Ali Sistani Papa Francesco
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Şiilerin en kutsal kenti sayılan Necef’te bugün tarihi bir görüşme gerçekleştirilecek. Şii lider Ayetullah Ali Sistani, Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco ile bir araya gelecek. Şii din adamları, Papa Francesco’un Irak’a ziyaretinin arkasında önemli bir mesaj olduğuna dikkat çekiyor.

Necef, Irak ve dünyada yaşayan Şiilerin kalesi, İmam Ali’nin mezarının bulunduğu kent ve Iraklı Şii dini lider Ayetullah Ali Sistani’nin de yaşadığı önemli kentlerden biridir.

Irak’a ziyareti kapsamında 84 yaşındaki Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco bugün 90 yaşındaki Ali Sistani ile bir araya gelecek. Görüşmede birlikte yaşam ve kardeşlik ilkelerine vurgu yapılacak.

Necef’te dini şahsiyet Muhammed Ali, söz konusu tarihi ziyarete ilişkin, “Bu ülkenin ve içinde yaşayan şahsiyetlerinin önemini hissedin. Aynı zamanda ülkeyi korumayı ve birliğini hissedin” dedi.

226’ıncı Papa Francesco Irak’ı ziyaret eden ilk Papa olarak tarihe geçti. Şii din adamları söz konusu ziyaretin Irak ve bölgede istikrar ve güvenliğinin artmasına vesile olmasını diliyor.

Necef ilim havzasında öğretim görevlisi Dr. Muhannet Cemalettin, Papa Francesco’un Şiilerin dini Merci Ali Sistani’yi ziyareti sırasında önemli mesajlar vereceğine inandığını aktardı.

Koronaviürs salgını döneminde gerçekleşen ziyaretin görüşmeleri zorlaştırdığını belirten Dr. Muhannet Cemalettin, “Buna rağmen Papa bu ziyareti gerçekleştirmekte ısrar etti. Bu nedenle bunun arkasında önemli bir mesajın olduğunu düşünüyorum. Mesajları barış, sevgi ve birlikte yaşam ilkelerinin güçlendirilmesine vesile olmalı. Sayın Sistani’nin bu ziyareti kabul etmesi başlı başına önemli bir mesaj içeriyor. Mesaj şu; biz barış için atılan adımları olumlu karşılıyoruz” diye konuştu.

Şii lider Ayetullah Ali Sistani, bugün Necef’teki evinde Papa Francesco’u ağırlayacak. Görüşmenin yaklaşık 40 dakika sürmesi bekleniyor.

Necef ziyareti ardından Papa Francesco İbrahim Peygamberin doğduğu topraklar sayılan tarihi Ur şehrini ziyaret edecek.

Papa, yarın da Kürdistan Bölgesi’ne gelmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli