Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Rûdaw’la gurur duyuyoruz

05-12-2018
Rûdaw
Etiketler Irak Sabah Gazetesi Abbas Ebud Rûdaw'a BM ödülü Ricardo Ortega Bronz Ödül
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abbas Ebud, BM tarafından Rûdaw muhabirine verilen Ricardo Ortega Ödülü’nün Irak’taki diğer medya organlarını da teşvik edeceğini söyledi.


Rûdaw bültenine katılan Abbas Ebud, “Aldığı ödülden dolayı Rûdaw’ı, kutluyorum. Bu büyük başarı Rûdaw’ın başarısını yansıtıyor” dedi.

 

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, “Rûdaw’a verilen bu ödül Irak’taki diğer medya kanallarını da teşvik edecektir. Onlar da Rûdaw’ın deneyimlerinden yararlanmak isteyeceklerdir” diye konuştu.

 

“Bu büyük başarıdan dolayı Rûdaw’la gurur duyuyoruz” diyen Ebud, konuşmasına şunları ekledi:

 

“Rûdaw, Arap medyası içerisinde de etkili bir konum sahibi olmayı başarmıştır. Bu ödül Rûdaw’ın lokal bir kanal olmaktan çıkıp en çok izlenen kanallardan biri olduğunu ve Kürt bakışıyla dünyaya olayları aktarma başarısına kavuştuğunu göstermiştir.”

 

BM'de görev yapan gazetecileri çatısı altında toplayan BM Gazeteciler Derneği (UNCA), bu yıl Ricardo Ortega bronz madalya ödülünü Rûdaw muhabiri Mecid Nizameddin Gıli’ye verecek.

 

Ödül töreni 6 Aralık Perşembe günü New York’ta gerçekleşecek ve tören de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve 193 ülkenin temsilcileri de hazır bulunacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli