UNAMI Başkanı Necef'te Sadr ile görüştü

05-08-2022
Rûdaw
Etiketler Irak UNAMİ Şii Sadr Jeanine Hennis-Plasschaert
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Başkanı Jeanine Hennis-Plasschaert bugün Irak’ın Necef kentinde, Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr ile görüştü. Görüşmenin ardından konuşan Plasschaert “Güzel bir görüşmeydi” dedi.

Jeanine Hennis-Plasschaert, Irak'taki siyasi krize çözüm arayışları kapsamımda bugün, Necef kentinde Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr ile bir araya geldi.

Plasschaert görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Sadr ile güzel bir görüşme gerçekleştirdik, siyasi krize çözüm bulmanın önemini tartıştık” dedi.

Plasschaert ile Sadr arasındaki görüşme, Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi Amiri ile Bağdat'ta bir araya geldiği ve Irak'taki siyasi durum ile mevcut siyasi krizi tartıştığı görüşmeden bir gün sonra gerçekleşti.

Plasschaert ile Sadr arasındaki görüşme aynı zamanda Sadr'ın on binlerce destekçisinin Bağdat'ta Cuma namazı için toplandıkları zamana denk geldi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.