Berhem Salih açıkladı: Birden fazla görüşmeye arabuluculuk yaptık

Erbil (Rûdaw) - Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Bağdat'ın İran ile Suudi Arabistan arasında birden fazla görüşmeye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Berhem Salih, Beyrut Enstitüsü düşünce kuruluşunun düzenlediği online panele Cumhurbaşkanlığı Köşkün’nden bağlanarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD ile Irak arasındaki statejik diyaloğa değinen Salih, ülkedeki ABD ve koalisyon güçlerinin varlığının “Iraklı güçlerin ülkeyi savunabilecek duruma gelmesi ve terör tehdidinin birmesine” bağlı olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan ve İran arasındaki görüşmelere ilişkin bir soruya yanıt veren Salih, Riyad ile Tahran arasındaki ilk tur görüşmelerin geçen ayın başlarında gerçekleştiğini söyledi.

Salih, O zamandan beri görüşmelerin "birden fazla" defa gerçekleştiğini, bu diyaloğu, "önemli ve anlamlı" nitelendirdiklerini vurguladı.

Ancak Salih, görüşmelerin içerği ve sonuçlarına ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.

Irak’ın bu görüşmelerde önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Salih, Irak’ın egemenliğinin korunması halinde bölgenin istikrarına önemli katkılar sağlayabileceğini ifade etti.