Halbusi:Öncelik istikrar ardından yabancı güçler

05-02-2019
Rûdaw
Etiketler Halbusi Irak ABD
A+ A-

Bağdat (Rûdaw)- Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, "Yabancı güçlerin Irak'tan çıkarılması için 55 milletvekilinin imzalı talebini aldık. Bunu Mart ayında başlayacak oturumlarda ele alacağız" dedi.

 

Muhammed Halbusi, Bağdat'ta gazetecilere yaptığı açıklamalarda, ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması için yasa çıkarmakla ilgili Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin tutum belirlemesinin önemli olduğunu söyledi.

 

Ülkesinin terörle mücadelede uluslararası toplumun desteğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Halbusi, sözlerine şunları ekledi:

 

“Meclis olarak yabancı güçlerin Irak'tan çıkarılması için 55 milletvekilinin imzalı talebini aldık. Bunu Mart ayında başlayacak oturumlarda ele alacağız. Ama önce Irak'ın istikrara kavuşmasını beklemeliyiz, daha sonra yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasını konuşalım.”

 

Şii Heşdi Şabi’ye gücüne bağlı Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays el-Hazeli de dün yaptığı açıklamada, ABD askerlerinin parlamentodan çıkacak karara rağmen Irak'ta kalmaya devam etmesi halinde buna karşı koymaya (silahlı olarak) hazır oldukları tehdidinde bulunmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli