VİDEO - Kızları öpen din adamı: Ölümle tehdit ediliyorum

04-09-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Irak Seyid Ali El Şerifi Şii Tehdit
A+ A-

Erebil (Rûdaw) – Bağdat’ta sokakta karşılaştığı genç kızlarla samimi şekilde tokalaşan Seyid Ali El Şerifi isimli din adamı, ölümle tehdit edildiğini ve bu yüzden Erbil’e taşınacağını söyledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yaşayan Şii din adamı Seyid Ali El Şerifi, günlük ilişkilerinde özellikle de kadınlara karşı diğer din adamlarının mesafeli yaklaşımının aksine gösterdiği tutumla tanınıyor.

Son olarak sokakta karşılaştığı genç kızlarla samimi şekilde tokalaştığını gösteren videoların ardından ölüm tehditleri aldığını belirten El Şerifi, kendisi ve ailesinin hayatının tehdit altında olduğunu söyledi.

Kişisel Facebook hesabından açıklama yapan Şii din adamı, “Telefonlara cevap veremiyorum çünkü çok sayıda tehdit alıyorum. Bu yüzden çantamı topladım ve durum sakinleşene kadar Erbil'e gitmeyi düşünüyorum" dedi.

Aldığı tehdit mektuplarından birini de paylaşan El Şerifi, “Bir zarfta bana gelen mektup şu; İçinde, ‘Sen lanetli bir köpeksin ve sonun yakındır’ diye yazıyor. Bana bu mermiyi de zarfın içinde gönderdiler” diye konuştu.

Şii din adamı, aldığı tehditlerden sonra Sadr Hareketi lideri Mkteda es-Sadr’dan yardım istedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli