ABD'den Sudani'ye çağrı: Bölgedeki durumu dengelemede rol alın

Dün 12:13
Rûdaw
Etiketler ABD Irak Blinken Sudani Gazze
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölgede yaşanan gelişmelere atıfta bulunarak, Irak Başbakanı Sudani’den bölgedeki durumu dengelemede rol oynamaya çağırdı.

Rûdaw’a konuşan Irak hükümeti sözcüsü Bassem Awadi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’nin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Bassem Awadi, “Başbakan Sudani, Blinken'e savaşın sona erdirilmesinin en temel yolunun Gazze’de sağlanacak bir ateşkesten geçtiğini söyledi” dedi.

Bassem Awadi, ABD Dışişleri Bakanı’nın Sudani’ye çağırıda bulunduğunu ve bölgedeki durumu dengelemede üzerine düşmesini yapmasını talep ettiğini açıkladı.

"Irak, gerilimin tırmanmasını önlemek için üzerine düşeni yaptı ve BM Güvenlik Konseyi'ne, Arap Birliği'ne ve diğer birçok tarafa başvurdu" diyen Bassem Awad, Netanyahu’ya savaşı durdurmak zorunda bırakılmadıkça arabuluculuğun hiçbir faydası olmayacağını söyledi.

Sözcüsü, "Bölgede yaşananlar, Başbakan'ın (Sudani) geçmişte söylediği gibi bizi kapsamlı ve korkunç bir çatışmaya sürüklüyor. Bunun sonuçları bölgeyi belirsiz bir geleceğe doğru sürükleyecektir” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli