Irak Parlamento Başkanı’ndan Başkan Barzani’ye: Sorunlara el atmalısınız

04-07-2024
Rûdaw
Etiketler Başkan Barzani Bağdat Mandalawi Muhsin Mandalawi
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Başkan Barzani, Bağdat ziyareti kapsamında Irak Parlamento Başkanı Muhsin Mandalawi ile bir araya geldi. Mandalawi, Başkan Barzani’den Irak’taki sorunların çözümü konusunda sürece destek vermesini istedi.

Başkan Mesud Barzani, Bağdat ziyareti kapsamında Irak Parlamento Başkanı Muhsin Mandalawi ile görüştü.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak’taki siyasi durumun yanı sıra partiler arası ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Muhsin Mandalawi, Başkan Barzani'nin Irak’taki tarihi sorumluluk ve rolünden övgüyle bahsederek mevcut sorunların çözümü konusunda yardımcı olmasını istedi.

Başkan Barzani’de tarafların çözüm konusundaki iyi niyetlerinden söz ederek diyalog ve uzlaşının sorunların çözümünün temeli olmasını temenni etti.

Toplantıda ayrıca Irak Parlamentosunun yeni başkanının belirlenmesi ile Irak’taki farklı kentlerde devam eden sorunlar görüşüldü.

Başkan Barzani resmi temaslarda bulunmak üzere dün Irak’ın başkenti Bağdat'a gitti.

Ziyareti kapsamında Başkan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan ve Koordinasyon Çerçevesi liderleriyle bir araya geldi.

Başkan Barzani en son 22 Kasım 2018’de KDP’nin de desteklediği Adil Abdulmehdi hükümet kabinesinin işbaşına gelmesinin ardından Bağdat’ı ziyaret etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.