Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı ile görüştü

04-05-2023
Etiketler Neçirvan Barzani Muhammed Şiya es-Sudani Erbil-Bağdat Sorunları
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –Neçirvan Barzani, Irak’ın başkenti Bağdat’ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

İstikrar ve Refah için Irak Forumu'na katılmak üzere Bağdat’a giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, temasları kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Irak’ın ekonomik ve siyasi durumunun yanı sıra hükümetin desteklenmesi ve hükümet programının uygulanması için siyasi tarafların bir araya getirilmesi konuları ele alındı.

Öte yandan, “vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılamada hükümetin öncelikleri” ile “ülkedeki istikrar ve genel kalkınmaya katkıda bulunacak hizmetlerin” de görüşmenin diğer başlıklarından olduğu aktarıldı.

Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümü için daha fazla çaba gösterilmesi konusunda görüş birliğine varan Barzani ve Sudani ikilisi, sorunların anayasal ve kalıcı bir çözüme kavuşması için daha çok çalışmaya gereksinim olduğunu vurguladı.

 Neçirvan Barzani, bugün düzenlenen İstikrar ve Refah için Irak Forumu'nda yaptığı konuşmada da Irak ile aralarında yeni bir bir üslup oluştuğunu aktararak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Erbil-Bağdat anlaşmasının uygulanmasına siyasi meselelerin engel olacağını düşünmüyorum, bazı teknik meseleler de buna engel oluyor. Irak, kim güçlü kim zayıf mantığıyla yönetilirse hepimiz kaybederiz.

Basra, Bağdat, Süleymaniye, Erbil ve Duhok arasında herhangi bir fark yok, Irak'ın herhangi bir yerinde gördüğümüz her ilerlemeyi kendi projemiz olarak kabul ediyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli