Sıradan bir yangın değil cinayet çıktı: Şüpheli Bağdat'ta gözaltına alındı

03-10-2023
Rûdaw
Etiketler Babil Irak Yangın
A+ A-

Babil (Rûdaw) – Irak’ın Babil kentinde, bir evde çıkan yangın sonucu biri çocuk altı kişilik bir aile yanarak hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında bir şüpheli Bağdat’ta gözaltına alındı.

Geçtiğimiz gün Babil’in Medhatiye ilçesi Zehra semtindeki bir evde yangın çıktı. Yangında anne, baba ve 4 çocuğu yanarak yaşamını yitirdi.

Olayon ardıdan başlatılan soruşturma neticesinde yangının kundaklama sonucu ortaya çıktığı belirlendi.

Yangında evin bir odasında anne ve çocukların olması, diğer odada ise baba Salih Cemil Al-Cuburi’nin bulunması olayın sıradan bir yangından ziyade cinayet olduğu ihtimalini güçlendirdi.

Yapılan otopsinin ardından baba Salih Cemil Al-Cuburi’nin de vücudunun farklı yerlerinde bıçak darbelerine rastlandı.

Ulusal Güvenlik Ajansı, Babil Teknik ve Enformasyon Dairesi, Babil İstihbarat Kartalları Hücresi ve Babil İstihbarat ile Terörle Mücadele Müdürlüğü’nden oluşturulan bir ekip tarafından kapsamlı bir soruşturmada başlatıldı.

Cinayetle ilgili bağlantısı olduğundan şüpheli şahış başkent Bağdat’ta gözaltına alındı.

Rûdaw’a konuşan Salih Cemil Al-Cuburi’nin kuzeni İbrahim Baderi, “Bize Ebu Qamer'in (Salih Cemil Al-Cuburi) evinin yandığını söylediler, içeri girmeye çalıştık ama duman ve yangından dolayı giremedik. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası eve girebildik" dedi.

İbrahim Baderi, kuzeni Al-Cuburi’nin kimse ile bir sorunu olmadığını ve kendi halinde çalışan bir iş adamı olduğunu söyledi.

Yangın faciasından sağ kurtulan 9 yaşındaki Qamari, olay gecesi dedesinin evindeydi. Dedesi, hükümete kızının, eşinin ve dört torununun katillerinin cezalandırılması çağrısında bulundu.

Babil Adli Tıp Kurumu’nda olan cesetlerin Bağdat'a nakledildiği oradaki işlemlerin ardından defnedileceği belitildi.

Güvenlik ve istihbarat birimleri soruşturmanın ardından olayın ayrıntıları hakkında açıklama yapacaklarını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.