Halbusi: Kasım Süleymani önemli bir role sahipti

03-01-2020
Rûdaw
Etiketler Kasım Süleymani Halbusi İran
A+ A-

Bağdat (Rûdaw)- Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi, ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani’nin, IŞİD’le mücadelede önemli bir role sahip olduğun söyledi.

Pentagon, Pasdaran’a bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Heşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Muhendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Muhammed Halbusi, Kasım Süleymani’nin ve Ebu Mehdi Muhendis’in ölüm haberini duymaktan derin üzüntü duyduğunu belirterek, “Hacı Kasım Süleymani’nin ve Hacı Ebu Mehdi Muhendis’in şehit oluşlarına dair haberi almaktan derin üzüntü duydum” dedi.

Halbusi, Süleymani’nin “Irak topraklarını IŞİD teröristlerinde kurtarmak için yapılan savaşlarda önemli bir role sahip olmakla beraber, cesaretli biri olduğunu” belirtti.

Halbusi ayrıca, ABD'nin hava saldırısını Irak’ın “egemenliğine yönelik çirkin bir ihlal ve uluslararası sözleşmelerin ihlali” olarak nitelendirerek, sözlerine şunları ekledi:

Irak’ta düzenlenecek her askeri operasyonun hükümetin bilgisi dahilinde yapılması gerektiğini belirten Muhammed Halbusi, “Irak’ın ve bölgenin güvenliğini tehdit oluşturan bu saldırının sonuçları konusunda tüm tarafları uyardı.

Halbusi, herkesin kendisine hakim olması, aklıselimin üstün gelmesi ve safların birleştirilerek zorluklara karşı konulması gerektiğini ifade ederek, Irak'ın bir savaş sahası veya herhangi bir bölgesel veya uluslararası çatışmanın tarafı olmaktan ve silahlı çatışmalardan uzak tutulması ve ülkenin istikrarının korunması çağrısında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli