Musul’da sis perdesi

Musul (Rûdaw) – Irak Ordusu sabah erken saatlerde operasyon başlattığı Musul’un Zuhur Mahallesi’nde kontrolü sağlarken, günboyu havanın sisli ve tozlu olması ilerleyişi yavaşlattı.

 

Bugün sabah saat 07.00’den itibaren Musul’un Zuhur Mahallesi’ne girmeye çalışan Irak Ordusu, IŞİD’in direnişiyle karşılaştı. Hava muhalefetine rağmen mahalleyi tamamen kontrol altına almayı başaran Irak askerleri, Mişrak Mahallesine doğru ilerlemeyi hedefliyor.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Ordusu Terörle Mücadele Gücü Komutanı Abdulvahab Saidi, Zuhur Mahallesi’ni tamamen kontrol ettiklerini ancak IŞİD’lilerin sisli ve tozlu havadan yararlanıp, beklenmedik saldırılarda bulunduğu, bu nedenle de ilerlemekte zorluk çektiklerini kaydetti.

 

Saidi, IŞİD’in daha çok keskin nişancılarla saldırı gerçekleştirdiğini, neredeyse bütün minare ve okul binalarına keskin nişancıların yerleştiğini belirti.

 

Bölgede bulunan Rûdaw muhabiri Neberd Hüseyin, yoğun çatışmaların ardından bölgeyi barut kokusunun sardığını ve bazı sokak başlarında IŞİD mensuplarına ait cesetlerin görüldüğünü aktardı.