Irak’ta üyelerini ‘kurban’ eden örgütten 47 kişi yakalandı

02-09-2024
Rûdaw
Etiketler Irak kurban Örgütü Al-Alahhiya Meysan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak’ın 4 vilayetinde, kura çekerek üyelerini Allah’a sözde kurban eden örgütün 47 üyesinin yakalandığı açıklandı.

Irak Ulusal Güvenlik Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, Al-Alahhiya olarak bilinen ve kendilerini Müslümanların dördüncü Halifesi Ali Ebu-Talib’e bağlı olduklarını iddia eden örgütün 47 üyesi yakalandı.

Irak’ın Musanna vilayetinde örgütün vaizi olarak bilinen bir kişinin de aralarında bulunduğu 20 örgüt üyesi yakalandığı aktarılan açıklamada, “Örgütün diğer 27 üyesi ise Zikar, Wasit ve Meysan vilayetlerinde yakalandı” ifade edildi.       

Örgüt üyeleri, Irak Ceza Kanunu'nun sapkın inançları ile ilgili 372. maddesi çerçevesinde tutuklanıp, üç yıla kadar hapisle cezalandırmaları bekleniyor.

Daha önce Irak polisi ülkenin güneyindeki Divaniye vilayetinde, Kurban Bayramı nedeniyle iki üyesini kurban olarak öldürdüğü belirtilen "aşırılıkçı" bir hareketin liderinin tutuklandığını duyurmuştu.

Divaniye Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Zikar vilayetindeki Al-Alahhiya hareketinin lideri tutuklandı. Sorgusunda iki kişiyi öldürdüğünü itiraf etti" denildi.

Kurbanların "Allah'a kurban olarak" öldürüldüğü belirtilen açıklamada, öldürülen kişilerin de aynı harekete mensup oldukları kaydedildi.

Al-Alahhiya hareketi, ilk olarak 2020 yılında Zikar'da ortaya çıkan ve daha sonra Divaniye, Basra ve Meysan vilayetlerine yayılan Şii İslami bir gruptur.   

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli