KERBELA - Kadın dansçı ve müzisyenler tartışma yarattı

02-08-2019
Rûdaw
Etiketler Kerbela Irak Futbol
A+ A-

Bağdat (Rûdaw)- Irak'ın Kerbela kentinde düzenlenen Batı Asya Futbol Federasyonu Şampiyonası'nın açılış töreninde kadın müzisyen ve dansçıların yer alması ülkede tepkilerin oluşmasına neden oldu.

 

Batı Asya Futbol Federasyonu Şampiyonası kapsamındaki ilk maç salı günü Kerbela Uluslararası Stadyumu'nda Irak ile Lübnan arasında oynandı.

 

Açılış töreninde yeşil sahaya bir kadın kemancı, 2 kadın ve 1 erkek dansçının çıkması ülkede tepkilere neden oldu.

 

 

 

Karşılaşmayı Irak 1-0 kazanmasına rağmen sahaya kadın müzisyen ve dancıların çıkması, maçın önüne geçti.

 

Irak eski Başbakanı ve Dava Partisi lideri Nuri Maliki tartışmalı açılış törenine ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, Kerbela kentinin kutsallığının ihlal edildiğini, Batı Asya Federasyonu Şampiyonası'nın açılışı sırasında yaşananları şiddetle kınadıklarını belirtti.

 

Nuri Maliki ayrıca hükümete, Kerbela'da yaşanan duruma ilişkin ivedi bir şekilde soruşturma açılması çağrısında bulundu.

 

Kerbela yerel idaresinden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, tepkilere destek verilip yapılan gösteride kınandı.

 

Açıklamada, bu durumdan Irak Gençlik ve Spor Bakanlığının sorumlu olduğu belirtildi.

 

 

 

Tartışmalara ilişkin Rûdaw’a konuşan Irak Gençlik ve Spor Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Ahmed Musewi, “Böyle bir durum karşısında tepki gösterilecekse o zaman Bağdat’ta bar ve diskoların da faaliyet göstermesine müsade edilmemesi gerekiyor. Çünkü iki İmam Kazimi’nin de mezarı da burada. Nitekim en çok bar ve diskoda burada var” dedi.

 

Ortadoğu ülkelerinin bir çoğunun katıldığı Batı Asya Futbol Federasyonu Şampiyonası'nda maçlar Kerbela ve Basra’nın yanı sıra Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de Franso Hariri Stadyumu’nda oynanıyor. Turnuva 14 Ağustos'ta sona erecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli