Irak - Suriye sınırında tel örgü

Haber Merkezi- Irak Sınır Muhafızları’nın, Suriye sınırına gözetleme kulelerinin inşasına ve dikenli tellerin yapılmasına başlandığı bildirildi.

 

Irak’ın Anbar vilayetindeki Sınır Muhafızları Sözcüsü Enver Hamid Nayef, yaptığı açıklamada, şunlara yer verdi:

 

“Suriye sınırı boyunca dikenli tel ve gözetleme kulelerinin inşasına 10 gün önce başlandı. İlk aşamada olası terör saldırılarını gözetlemek ve engellemek için 20 kilometre boyunca, aralarında 1 kilometrelik mesafe bulunan gözetleme kuleleri inşa edilecektir. Çalışmalara el- Kaim bölgesinden başlandı. Kuzeye doğru devam edilecektir.”

 

Dikenli tel ve kulelerin yanı sıra sınırı gözetleme amacıyla uçakların da kullanılacağını belirten Enver Hamid Nayef, 6 metre genişlik ve 3 metre derinliğinde bir hendek kazılacağını söyledi.

 

600 kilometrelik sınır şeridi boyunca geri kalan alanlara ilişkin ise Nayef, Irak Savunma Bakanlığı ve ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’dan heyetlerin, tel örgülerin uygulanabilirliğini denetlemek üzere bölgeyi ziyaret edeceğini kaydetti.

 

Çalışmanın başarılı olması durumunda tüm Irak- Suriye sınırına telden çekileceği belirtildi.

 

Askeri uzmanlar, Irak ile Suriye arasındaki sınırda farklı radikal grupların gizlendiği görüşündeler.

 

Son zamanlarda özellikle Kerkük ve Diyala’nın kuzeyindeki bölgelerde güvenlik kötüye giderken, militanlar kontrol noktaları kurarak yoldan geçenleri kaçırıyor.