IRAK - Uluslararası uyuşturucu şebekesi çökertildi

Erbil (Rûdaw) - Irak İstihbarat Servisi, Irak topraklarını komşu ülkelere uyuşturucu kaçakçılığı yapmak için koridor olarak kullanan uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin çökertildiğini duyurdu.

Irak İstihbarat Servisi yaptığı açıklamada “Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı şebekeleriyle bağlantısı olan, yabancı uyruklu üç kişiden oluşan ve komşu ülkelere narkotik madde taşımak için Irak topraklarını koridor olarak kullanan bir suç grubu yakalandı” denildi.

Operasyonun "Irak'a ve Irak'tan mal taşıyan bir şirket kisvesi altında çalışan ağ üyelerinin kimliklerinin ortaya çıkarılmasıyla sonuçlanan niteliksel bir istihbarat çalışmasına dayanarak gerçekleştirildiği" belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Komşu ülkelerden birine nakledilmek üzere ham maddelerle birlikte saklanan büyük miktarda narkotik Captagon hapı alan grup suçüstü yakalandı. Ellerindeki narkotik maddelere el konuldu. Hak ettikleri cezayı almak üzere usulüne uygun olarak yargıya teslim edildiler."

İçişleri Bakanlığı verilerine göre aynı yıl içinde uyuşturucu kaçakçılığı ve uyuşturucu kullanma suçundan 2023 yılında idam cezası, müebbet hapis ve diğer cezalar dahil olmak üzere hüküm giyenlerin sayısı 7 bin 397'ye ulaştı.

Irak Ulusal Güvenlik Ajansı, Mart ayında 48'i uyuşturucu kaçakçısı olmak üzere 128 şüpheliyi tutukladığını açıklamıştı.