Helbusi: Baas Partisi ile bağlantılar araştırılsın

01-11-2018
Rûdaw
Etiketler Helbusi Baas Partisi
A+ A-

Bağdat (Rûdaw)- Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi, yeni hükümette yer alan bakanların Baas Partisi ile bağlantılarının araştırılmasını talep etti.

 

Muhammed Helbusi'nin imzasını taşıyan yazı, Irak Parlamentosu bünyesinde görev yapan Sorgulama ve Adalet Heyeti'ne gönderildi.

 

Söz konusu yazıda, yeni hükümette yer alan bakanların Baas Partisi ile bağlantısı olup olmadığının araştırılması talep edildi.

 

Meclisteki bazı siyasi gruplar geçen hafta yapılan Irak Başbakan Adil Abdulmehdi hükümetinin bakanlarının oylandığı oturuma "Sorgulama ve Adalet Heyeti'nin bu isimler hakkındaki görüşü açıklanmadığı" gerekçesiyle katılmayı reddetmişti.

 

Irak'ta Baas Partisi üyelerini ülke yönetiminden tamamen uzaklaştırmak için 2006 yılında çıkarılan kanun, Saddam Hüseyin dönemindeki güvenlik mensuplarının ve Baas Partisi'nin herhangi bir şubesine üye olanların devlet kademelerinde görev almalarını ve meclis üyeliğine aday olmalarını yasaklıyor.

 

Abdulmehdi hükümetinde yer alan 22 bakandan 14'ü geçen hafta meclisten onay aldıktan sonra yemin ederek görevlerine başlarken 8 kritik bakanlık için ise 6 Kasım'da yeniden oturum düzenlenecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli