Irak Ulaştırma Bakanı’ndan Kürt halkına ve peşmergeye teşekkür

01-09-2014
Rûdaw
A+ A-

Süleymanbeg (Rûdaw) -Irak Ulaştırma Bakanı, Irak Ordusu ve Peşmerge Güçleri’nin, Selahaddin’in Tuzhurmatu ilçesine bağlı Süleymanbeg nahiyesini Irak – Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinden geri almasının ardından Bağdat – Kerkük yolunun açılacağını belirtti.


Rûdaw’a konuşan Irak Ulaştırma Bakanı ve Bedir Örgütü Başkanı Hadi el-Amiri, Bağdat – Kerkük yolunun açılacağını belirtti.


Hadi el-Amiri, “Halk, Irak Ordusu ile Peşmerge Güçleri’nin birbirine karşı savaşacağını düşünüyordu. Ancak görüyoruz ki beraber Irak’ı IŞİD örgütünden temizliyorlar” dedi.


Nahiyenin, IŞİD’in elindeki diğer bölgeleri kurtarmak için önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen Bakan, Peşmerge Güçleri ve Kürdistan halkına IŞİD örgütüne karşı verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür etti.


12 Haziran'da IŞİD'in eline geçen Süleymanbeg nahiyesi, Irak Ordusu ve Peşmerge Güçleri tarafından, bugün öğlen saatlerinde alındı.


Bedir Tugayı veya Bedir Örgütü, bir siyasi parti olup, Saddam döneminde Irak İslam Devrim Konseyi’nin silahlı kolu konumundaydı. 2003 yılındaki Irak’ın işgalinden sonra ayrı bir siyasi parti olarak örgütlendi ve üyeleri yeni orduyla polis örgütüne dahil oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli