Yeni Türk Büyükelçi, Irak Cumhurbaşkanı Salih'e güven mektubunu sundu

01-06-2021
Rûdaw
Etiketler Irak Türkiye Ali Rıza Güney Berhem Salih
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Fatih Yıldız'ın yerine atanan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'e güven mektubunu sundu.

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, Bağdat'taki Barış Sarayı'nda Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Filipinler Büyükelçisi Geneso Kallonck, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Elbrus Kontrachev, Somali Büyükelçisi Liban Sheikh Mahmoud, Özbekistan Büyükelçisi Bahramjan Alyayov ve Etiyopya Büyükelçisi Hassan Tajo Legas ile ayrı ayrı görüşerek güven mektuplarını teslim aldı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Salih'in büyükelçilerle yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, krizleri hafifletmek için uluslararası ve bölgesel koordinasyon ve ülkelerin ortak çıkarları gibi konular ele alınmdı.

Irak Cumhurbaşkanı Salih, ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda büyükelçilere başarılar diledi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney ile görüşmesinde ise Salih, "Irak olarak, uluslararası ve bölgesel gerginliğin azaltılması için dengeli ilişkileri kurmaktan yanayız. Terör, aşırıcılık ve iklim değişikliği konularında koordinasyonu destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Rıza Güney de güven mektubunu sunduktan sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Güven mektubumuzu sunduk. Bayrağımızı çektik. Yola devam" ifadelerini kullandı. 

28 Nisan'da Türkiye'nin yeni Bağdat Büyükelçisi göreve geldiğinde eski Büyükelçimiz Fatih  Yıldız’a teşekkür eden Güney, “Bu onurlu görevde hedefim Türkiye-Irak ilişkilerini her alanda ileriye taşımak olacaktır” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli