Abdulmehdi’den 2 bin makam için talimat

01-06-2019
Rûdaw
Etiketler Irak Kürdistan Abdulmehdi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Başbakanı Adıl Abdulmehdi, ülkede vekaleten yürütülen 2 binden fazla makamda asli görevlendirilmelerin yapılması talimatını verdi.

 

Irak’ta hükümet ve mahalli idarelerde 2 binden fazla makam vekaleten atamalarca yürütülüyor. Bunlardan yaklaşık 340’ı Kürdistan Bölgesi’ne atanan görevlilerden oluşuyor.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanı Viyan Sabri, “Irak hükümet ve mahalli kurumlarında çalışanların arasında bir dengenin olması gerekiyor. Şu ana kadar birçok kurumda Kürtlerin ataması yapılmadı. Hâlbuki Genel Sekreter, Genel Müdür, Büyükelçi gibi birçok görev Kürtlere ayrılmasına rağmen vekâleten yürütülüyor” dedi.

 

Viyan Sabri, “Bu konuyu görüşmek üzere Kürdistan Bölgesi’nden bir heyet bayramdan sonra Bağdat’ı ziyaret etmesi bekleniyor” diye konuştu.

 

Adıl Abdulmehdi’nin, Bakanları Kurulu’na 30 Haziran’a kadar ülkede vekaleten yürütülen 2 binden fazla makamda asli görevlendirilmelerin yapılması talimatını verdiği belirtildi.

 

Fetih Koalisyonu Milletvekili Hasan Şakir, konuya ilişkin Rûdaw’a verdiği bir demeçte, şu ifadeleri kullandı:

 

“Başbakan Adil Abdulmehdi, Bakanlar Kuruluna devlet kurumlarındaki çalışmaları denetlemek için bir komisyon kurulmasının talimatını verdi. Komisyon verim almadıkları yetkilileri tespit ederek, değiştirilmeleri yönünde kararı bildirecek. Öte yandan yeni göreve getirilecek isimlerde çeşitli filtrelerden geçirilerek, onaylanacak.”

 

Taraflar, vekaleten yürütülen kurumların başına asli görevli kişilerin getirilmesi için Adıl Abdulmehdi’ye bir süredir baskı yapıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli