FLAŞ - ‘Halife’ halefini belirledi, vasiyet etti!

Erbil (Rûdaw) - IŞİD örgütünün “halifesi” Ebubekir Bağdadi'nin, yerini alacak kişiyi belirlediği ifade edildi.

 

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, Ebubekir Bağdadi'nin, halefini belirlediğini söyledi.

 

Memuzini, Bağdadi'nin ölmesi halinde örgüt mensuplarının IŞİD için savaşmaya devam etmesini vasiyet ettiğini belirtti.

 

Bağdadi'den ses kaydı: Dağlara kaçın

 

Bu arada Bağdadi'nin, Musul'daki kayıplarının ardından örgüte ses kaydı yolladığı, kayıtta yenilgiyi kabul ederek mensuplarına bütün bölgelerde dağlara çekilmeleri talimatı verdiği öne sürüldü.

 

Bağdat merkezli Al Sumaria kaynaklı habere göre, IŞİD lideri Bağdadi, mensuplarına bir ses kaydı göndererek “yenilgiyi kabul ettiklerini” açıkladı.

 

Musul'da büyük kayıp verdikleri ve daha büyük kayıplar vermek istemediklerini söyleyen Bağdadi mensuplarının güçlerini toplamak ve savaşmaya devam edebilmek için dağlara çekilmeleri talimatı verdi.

 

Örgüt işgalindeki bazı bölgelerde de konuşmanın hoparlörlerden yayınlandığı, konuşmanın IŞİD'liler arasında “veda konuşması” olarak değerlendirildiği iddia edildi.

 

Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydı resmi kaynaklar tarafından doğrulanmazken, örgütün yeni bir taktik olarak bu haberleri yaymış olabileceği de öne sürüldü.

 

IŞİD'in 2014'ün Haziran ayından ele geçirdiği Musul'un doğu yakası kurtarıldı, batı yakasına yönelik operasyon sürüyor.