İran'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi

3 saat önce
Etiketler İran Yas Heniyye Hamas Suikast
A+ A-

Haber Merkezi - Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Heniyye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybetti.

Haniye'nin öldürülmesi üzerine İran'da 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın hükümet yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre; İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti bir bildiri yayınlayarak üç günlük yas ilan etti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da Heniyye’nin suikast sonucu ölmesine ilişkin, "İran İslam Cumhuriyeti, toprak bütünlüğünü ve şerefini savunacak, terörist işgalcileri korkakça eylemlerinden dolayı pişman edecektir" ifadelerini kullandı.

“İran toprak bütünlüğünü ve şerefini savunacak”

Pezeşkiyan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Pezeşkiyan'ın açıklaması şöyle:

"Bugün İran, acıya ve sevince ortak olan, direniş yolunun daimi ve gururlu yoldaşı, Filistin direnişinin cesur lideri, Kudüs şehidi Hacı İsmail Haniye'nin yasını tutuyor. Dün onun muzaffer elini kaldırdım ve bugün onu omuzlarıma alacağım. İki gururlu millet olan İran ve Filistin arasındaki bağ eskisinden daha güçlü olacak, mazlumların direniş ve savunması kuvvetlenecektir. İran İslam Cumhuriyeti, toprak bütünlüğünü ve şerefini savunacak, terörist işgalcileri korkakça eylemlerinden dolayı pişman edecektir. Şüphesiz ki Allah çok merhametlidir ve intikam sahibidir."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli