İran Genelkurmay Başkanı’ndan ABD’ye tehdit: Üslerinizi hedef alırız

30-09-2022
Rûdaw
Etiketler İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bageri ABD Saldırı Tehdit Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bageri, İran'ın ABD'ye misilleme hakkı olduğunu belirterek, İran’ın Kürdistan Bölgesi'ndeki ABD üslerinden haberdar olduğunu söyledi.

Önceki gün İran Devrim Muhafızları tarafından Kürdistan Bölgesi’nin çeşitli noktalarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırırlar düzenlenmişti.

İran’a ait bir insansız hava aracı ABD tarafından düşürülmüştü.

Bu gelişmenin ardından İran'dan ABD'yi tehdit eden açıklamalar geldi. İran Genelkurmay Muhammed Bageri, ABD'nin Kürdistan bölgesindeki üsleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere sahip olduklarını iddia etti ve kendilerine yönelik bir girişim halinde bu üslere saldırı düzenleyebileceklerini kaydetti.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, ABD'nin Erbil’de İran'a ait insansız hava araçlarını hedef almaya devam etmesi halinde “İran Silahlı Kuvvetlerinin şiddetle karşılık vereceği" tehdidinde bulundu.

 İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, ABD güçlerinin önceki gün Erbil'e doğru uçan İran'a ait "Muhacir-6" tipi bir silahlı insansız hava aracını düşürdüğüne dair açıklamasını değerlendirdi.

İranlı General Muhammed Bakıri düzenlediği basın toplantısında, "İran Silahlı Kuvvetleri Irak'taki Harir, Erbil ve Duhok'taki askeri üsler hakkında ayrıntılı bilgiye sahibiz. Ancak biz şu aşamada yalnızca ayrılıkçı terör örgütlerine karşı sert askeri yaklaşım sergiliyoruz ve şu noktada Amerikalılara yönelik bir girişimde bulunmuyoruz. Onlar bu harekete verilecek karşılığın silahlı kuvvetlerimizde saklı olduğunu ve gereğini yapacağımızı bilmelidir " dedi.

Ayrıca ABD güçlerinin başkent Erbil’e doğru uçan İran'a ait bir insansız hava aracını vurmasına da değinen Bakıri, ABD güçlerini tehdit etti. Bakıri   "Amerikalılar İran'ın insansız hava araçlarına karşı bir girişimde bulunursa İran Silahlı Kuvvetleri bu düşmanca eyleme karşılık verecektir" şeklinde konuştu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu geçtiğimiz Çarşamba günü Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Rojhılatlı ailelerin kaldığı mülteci kampları ve peşmergeye ait noktaları hem karadan hem de “intihar drone”ları ile bombalamıştı. 73 füze ve onlarca bombalı insansız hava aracıyla düzenlenen saldırılarda aralarında kadınların da olduğu 17 kişi yaşamını yitirmiş, 46 kişi ise yaralamıştı. Canlı yayın esnasında yapılan bir bombalamada 3 gazeteci yaralanmıştı.

 ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı, Kürdistan Bölgesi içerisindeki kamplara yönelik saldırılar sırasında Erbil'e yönelen İran'a ait "Muhacir-6" tipi insansız hava aracının düşürüldüğünü açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli