Eşini öldüren eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı idam edilebilir

28-07-2019
Rûdaw
Etiketler İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Ali Necefi İdam Cinayet
A+ A-

Haber Merkezi - Eşini öldürdüğünü itiraf eden İran'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Ali Necefi'nin avukatı Hamid Guderzi, müvekkilinin idam edilebileceğini söyledi.

 

ISNA’ya konuşan avukat Hamid Guderzi, mahkemenin, kasten adam öldürme suçlamasıyla yargılanan 67 yaşındaki eski Cumhurbaşkanı ve Tahran Belediye Başkanı Necefi hakkındaki hükmü henüz açıklamadığını belirtti.

 

Guderzi, müvekkilinin öldürdüğü eşi Mitra Ostad'ın (35) ailesinin mahkemeden kısas hükümlerinin uygulanmasını istediğini belirterek, kısas talebinden vazgeçmeleri için maktülün ailesi ile görüşmelerden sonuç alamadıklarını söyledi.

 

Bu durumda müvekkilinin idam edilebileceğine dikkat çekeren Guderzi, "Mahkemenin kısas hükmü vermesi uzak bir ihtimal değil" dedi.

 

Necefi, 28 Mayıs'ta ikinci eşi Mitra Ostad'ı silahla vurarak öldürmüş, cinayetten sonra polise teslim olarak suçunu itiraf etmişti.

 

Reformistlerin önde gelen isimlerinden Muhammed Ali Necefi, İran'da eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani döneminde Eğitim Bakanlığı görevinde bulunmuş, bir süre Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2017'de Tahran Belediye Başkanı seçilmişti.

 

Necefi, geçen yıl çocukların dans ettiği bir etkinliğe katıldığı için yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli