İran’dan İsrail’e tehdit: Tel Aviv'i zorlu bir geri sayım bekliyor

26-12-2023
Etiketler İran Hüseyin Emir Abdullahiyan İsrail Suriye Razi Musevi
A+ A-

Haber Merkezi – İran'ın Suriye'deki üst düzey askeri komutanlarından Razi Musevi'nin öldürülmesine ilişkin bir mesaj yayınlayan İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, “Tel Aviv'i zorlu bir geri sayım bekliyor” dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Suriye’deki komutanlarından Razi Musevi, İsrail’in, Şam yakınlarındaki Zeynebiye bölgesinde düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan sosyal medya platformu X üzerinden, yayınladığı taziye mesajında "İran'ın Suriye'de şehit edilen terörle mücadele danışmanı Seyyit Razi Musevi'nin saygıdeğer ailesine ve iki devlet bir millet olan İran ve Suriye halkına en içten taziyelerimi sunuyorum. Bu onurlu şehit, İran'ın ve bölgenin güvenliğini sağlamak için Şehit Hacı Kasım Süleymani'nin yanında uzun yıllar teröristlere karşı kahramanca mücadele etti" ifadelerini kullandı.

Emir Abdullahiyan paylaşımın devamında "Tel Aviv'i zorlu bir geri sayım bekliyor" dedi.

“Akıllı ve güçlü bir cevap vereceğiz"

Öte yanandan İran Savunma Bakanlığunı Sözcüsü Rıza Telainik de saldırıyı Suriye devletinin egemenliğinin açık bir ihlali olarak nitelendirerek "Razi Musavi suikastına akıllı ve güçlü bir cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Rıza Telainik, Tahran’da düzenlediği  basın toplantısında, Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim saldırısına atıfta bulunarak "Bu süreç Siyonistler açısından daha büyük yenilgiler yaratmaktadır. Bazı aldatıcı tutumların aksine ABD kamuoyunda ve uluslararası forumlarda Siyonist rejimin suçunun ana ortağıdır" ifadelerini de kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli