ABD'den İran'a: İsrail'e saldırılarıları durdurun aksi halde sonuçları olur

Haber Merkezi - Üst düzey ABD’li yetkili, "İran karşılık vermeyi seçerse, İsrail'i savunmaya ve desteklemeye tamamen hazırız ve bunun sonuçları olacak" dedi.

İran’ın 1 Ekim’de İsrail’i yaklaşık 180 balistik füze ile hedef almasına karşılık bir misilleme saldırısında bulunacağını daha önce duyuran İsrail, gece boyunca İran’ın askeri tesislerine yönelik hava saldırıları düzenledi.

ABD ve İngiliz medyasına konuşan ABD’li bir yetkili, ABD’nin İsrail’in İran’a yönelik saldırısına doğrudan katkıda bulunmadığını, ancak saldırıdan önce İsrail’in Washington’u bilgilendirdiğini söyledi.

Söz konusu yetkili, Tahran ile Tel Aviv arasındaki misilleme saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu ancak İran'ın İsrail saldırılarına yanıt vermesi halinde İsrail'i savunmaya "tamamen hazır" olduklarını ve “bunun sonuçları olacağını” vurguladı.

ABD’li yetkili, "Hazırız ve bunun sonuçları olacak. Bu mesaj, İran'a da iletildi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Sean Savett de basın mensuplarının saldırıya ilişkin soruları üzerine ''İsrail'in 1 Ekim'de İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırısına yanıt olarak, kendini savunma hakkı kapsamında İran'daki askeri hedeflere yönelik hedefli saldırılar düzenlediğini anlıyoruz” dedi.