İran medyası ünlü futbolcuyu kız kardeşi üzerinden hedef aldı

Haber Merkezi – İran medyası, son dönemde Tahran yönetimine karşı çıkan isimler içerisinde öne çıkan eski futbolcu Ali Kerimi’nin kız kardeşine ait görüntüleri paylaşarak ünlü futbolcunun yolsuzluk yaptığını ve kız kardeşini mağdur ettiğini öne sürdü. Kerimi ise hakkındaki iddiaları reddetti.

İran ve Rojhılat’ta geçen Eylül ayında başlayan rejim karşıtı gösterilere destek verdiği için Tahran yönetiminin hedefi haline gelen eski futbolcu Ali Kerimi, bu defa da medya üzerinden yapılan suçlamalarla karşı karşıya.

Devrim Muhafızları’na yakınlığı ile bilinen FarsNews ajansı, Kerimi’nin Tahran Cezaevinde tutuklu bulunan kız kardeşi Leyla Kerimi’ye ait bir röportajı paylaştı.

Mali suçlar nedeniyle tutulan Leyla Kerimi, söz konusu videoda ağabeyinin konumundan yararlanarak çek aldığını ve Kerimi’nin kendisi için yarattığı şartlar nedeniyle hapse girdiğini öne sürdü.

Haberde, sosyal medyada kendisini “kadın hakları savunucusu” olarak tanıtan Ali Kerimi’nin “perde arkasında kız kardeşini maddi olarak zora soktuğu ve ailesinin hayatını mahvettiği” iddia edildi.

Bu iddialara sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren ünlü futbolcu ise, hakkındaki haberin görüntüsünü alıntılayarak, “Amacım her zaman yolsuzlukla mücadele olmuştur ve olacaktır. Bu platformdan birinci sınıf akraba ve yakın arkadaşlarımdan herhangi birine veya toplumda başka bir kişiye zarar vermediğimi duyurur ve bu böyle bir suç varsa suçlunun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederim” dedi.

Tahran’da 22 yaşındaki Kürd kadın Jina (Mahsa) Emini'nin geçen yıl Eylül ayında “ahlak polisi” tarafından gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesiyle başlayan protestolara destek verdiği için bir çok ünlü isim de yargılandı.

Mehr haber ajansı, 44 yaşındaki Kerimi’nin ülkedeki “düşman sesini” yükselttiği ve cesaretlendirdiği için yargı makamları tarafından yargılandığını aktardı.

Emini’nin ölümünün ardından İranlı futbolcu Kerimi, ülkesindeki protestoları desteklemek için sosyal medya hesaplarından çağrıda bulunarak, “Hiçbir şey bu utancı silemeyecek” demişti.

“Sihirbaz” olarak adlandırılan eski Bayern Münih orta saha oyuncusu Kerimi, şu an Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşıyor.