Ünlü yönetmen Farhadi, oyuncu Alidusti'nin serbest bırakılmasını istedi

20-12-2022
Etiketler Terane Alidusti Sinema Jina Emini Asgar Farhadi
A+ A-

Haber Merkezi - İranlı Oscar ve Altın Küre ödüllü film yönetmeni Asgar Farhadi, Jina (Mahsa) Emini'nin ölümünden sonra başlayan protestoları "kışkırtmak" suçlamasıyla gözaltına alınan ünlü oyuncu Terane Alidusti'nin serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Farhadi, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan İranlı kadın film yıldızı Alidusti ile ünlü yönetmen Cafer Penahi ve yapımcı Muhammed Resulof'a destek verdi.

Mesajında, Alidusti'yle 4 filmde çalıştığını vurgulayan Farhadi, "Terane, yurttaşlarının hakkını savunduğu ve haksız mahkeme kararlarına karşı çıktığı için şu an hapiste. Eğer bu suçsa, ülkedeki 10 milyonlarca insan suçludur. Terane'yi destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Oscar ve Altın Küre ödüllü Farhadi, "O ve onun gibi, suçları, insanca yaşama isteğinden başka bir şey olmayan iş arkadaşlarım Cafer Penahi, Muhammed Resulof ve diğer tutuklular için özgürlük istiyorum" paylaşımında bulundu.

İranlı oyuncu Alidusti, Emini'nin ölümünden sonra başlayan ve üçüncü ayını geride bırakan protestolara destek için 10 Kasım'da sosyal medya hesabından başörtüsüz bir fotoğrafını yayımlamıştı.

Gösterilerle bağlantılı olarak Muhsin Şikari adlı gencin idam edilmesine de 8 Aralık'ta Instagram hesabından tepki gösteren Alidusti, "Sessizliğiniz zulüm ve zalime destek manasına gelir. Kan dökülmesini seyreden ve harekete geçmeyen uluslararası örgütler insanlığın yüz karasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Alidusti, "protestoları kışkırtmak" suçlamasıyla 17 Aralık'ta gözaltına alınmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli