İran, ‘Kasım Süleymani’ ve ‘Ebu Mehdi' füzelerini tanıtıldı

20-08-2020
Etiketler Ebu Mehdi Mühendis Kasım Süleymani İran Füze
A+ A-

Haber Merkezi – İran, yerli üretim olan “Hacı Kasım” ve “Ebu Mehdi” adlı balistik ve seyir füzelerini bugün tanıttı.

İran Mehr Ajansı’nın haberine göre, Şubat ayında öldürülen İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve  Heşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in isimlerini alan “Hacı Kasım’ ve “Ebu Mehdi” balistik ve seyir füzeleri bugün sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi’nin katıldığı bir törende tanıtıldı.

Savunma Sanayii Günü dolayısıyla düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Hatemi, Ebu Mehdi füzesinin 1000 km menzilli deniz seyir füzesi olduğunu Hacı Kasım Süleymani füzesinin de 1400 km menzilli balistik füze olduğunu belirtti.

General Hatemi, savunma sanayii füze çalışmalarında ürettiği füzelerin niteliği ve niceliğinin yanı sıra menzillerini de 2000 km seviyesinin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Video konferans yoluyla gerçekleştirilen törende konuşanb Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, İran savunma sanayisinin son 7 yılda dünyada 23’üncü sıradan 14’üncü sıraya yükseldiğini söyledi.

İran’ın stratejik ve önleyici silahlar alanında çalıştığını ifade eden Ruhani, bu alanda dünya ile aynı yönde adımları attığını belirtti.

Ruhani Savunma sanayi ürünlerinin dikkatinin, gücünün arttırılmasını isteyerek özellikle cruise  füzelerinin gücünün arttırılmasını istedi.

İran’ın tarih boyunca savaşı başlatan taraf olmadığını ve her zaman savunma konumunda olduğunu ifade eden Ruhani, ülkesinin stratejisinin değişmediğini ve savunma gücünün önleyici güç olduğunu söyledi.

ABD, 3 Ocak 2020'de İran Devrim Muhafızları bünyesindeki eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Heşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'i, Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği bir hava saldırısıyla öldürmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli