Tahran'daki Evin Cezaevinde art arda patlamalar sonrası yangın çıktı

15-10-2022
Tahran'daki Evin Cezaevinde art arda patlamalar ardından yangın çıktı
Tahran'daki Evin Cezaevinde art arda patlamalar ardından yangın çıktı
Etiketler İran Tahran Evin Cezaevi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İran’ın başkenti Tahran'da siyasi tutukluların da yer aldığı Evin Cezaevi’nde meydana gelen art arda patlamalar ardından büyük bir yangın çıktı. Patlamanın neyden kaynaklandığı bilinmezken siyasi tutukluların isyan etmiş olabileceği ileri sürüldü.

Sosyal medya üzerinden akşam saatlerinde yayınlanan videolarda siyasi tutukluların da bulunduğu ve kötü bir şöhrete sahip Evin Cezaevi’nde patlamalar ardından büyük bir yangının çıktığı görülüyor.

Art arda 3 patlamanın yaşandığı belirtilen cezaevinde tutukluların isyan çıkarmış olabileceği iddia ediliyor.

Bazı videolarda olay yerine çok sayıda güvenlik gücü ve itfaiyenin gittiği görülüyor.

Öte yandan Hengaw İnsan Hakları Örgütü cezaevinin kapılarının açılarak tutukluların hızla tahliye edilmesi çağrısı yaptı. 

Hengaw açıklamasında "İran İslam Cumhuriyeti mahkûmların can güvenliğinden sorumludur. Mahkûmların hayatlarını kurtarmak için derhal hapishane kapılarını açmalı, hapishanedeki bu insanların can güvenliği için her türlü tedbir alınmalıdır. Bu insanlık trajedisinden tamamen hükümet sorumludur" ifadeler kullanıldı.

<te yandan İran'ın resmi ajansı IRNA'da yer alan habere göre, Evin Cezaevi'nde adi suçluların bulunduğu bazı koğuşlarda tutukluların elbiselerini ateşe vermesi nedeniyle yangın çıktı.

Tutuklularla gardiyanlar arasında çatışma ve arbede yaşandığı, daha sonra sona erdiği ifade edilirken yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği cezaevinde kontrolün sağlandığı aktarıldı.

Sosyal medyada, siyasi tutuklularıyla öne çıkan hapishanedeki yangın görüntüleri yer alırken silah seslerinin de duyulduğu görüntüler paylaşıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli